Ako vas brine prostor za decu, evo kako da ga održavate čistim

Ako vas brine prostor za decu, evo kako da ga održavate čistim

Dom je i mesto učenja za decu. Čist prostor za učenje za svoju decu pomoći će im da se brže razvijaju i podstiču učenje.

Evo 7 jednostavnih načina za čišćenje prostora za učenje vaše dece tako da vam neće biti teško da se bolje organizujete. U današnjem okruženju, učenje kod kuće je suštinski deo pomoći vašoj deci da se razvijaju. Izlazak napolje danas nije uvek opcija zbog svih rizika. Stoga, tu je dosta zabavnih igara, roditelji pribegavaju korišćenju svog doma kao prostora za učenje za decu da uče i da se zabavljaju. Održavanje prostora zahteva napor sa vaše strane kao roditelja. Čišćenje može biti stresan posao ako nemate vodič za čišćenje na koji biste se mogli osloniti. Ova lista će, nadamo se, učiniti da vaš napor čišćenja prođe glatko.

Manje nereda i stvari

Za početak, važno je da oslobodite prostor za učenje. Uklonite sve što može da ometa učenje vaše dece. Ne želite da stavljate previše stvari u prostor za učenje ili bi vaša deca mogla razviti kratak raspon pažnje. Pražnjenje prostora za učenje takođe znači da nećete imati previše stvari za čišćenje. Takođe ćete lakše organizovati stvari. Previše stvari takođe može dovesti do nekih nesreća zbog pogrešno postavljenih predmeta. Međutim, to ne znači da uvek morate biti minimalni. Ako postoji prostor za poboljšanje učenja za svoju decu, ne oklevajte da dodate stvari u prostor za učenje.

Bez prašine i prljavštine na podu

To je prilično osnovna stvar za svaku sobu koju čistite. Tipičan prostor za učenje može imati puno prostora za skladištenje i police na kojima se može nakupiti prašina. Možete iskoristiti i Euro palete za kreativna rešenja za skladištenje i igru.

Evo nekih stvari koje treba da obrišete prašinu:

•  Ventilacioni otvori

•  Crna i bela tabla (ako je imate kod kuće)

•  Police

•  Ormari

•  Prozori

•  Okviri vrata

•  Sve što visi na zidovima

© Photo by Tatiana Syrikova from Pexels

Uključite decu u sve procese u kuće

Sredstva za čišćenje bez toksina. Shop now

Organizujte opremu za učenje

Većina dece najbolje uči kada su u čistom okruženju. Zbog toga je važno da malo čistite svaki dan i temeljno čišćenje jednom svake nedelje ili dve. Takođe je važno organizovati stvari kako biste mogli da pratite gde stvari treba da budu. Korišćenje polica, korpi za skladištenje i kutija učiniće da prostor za učenje izgleda čisto i organizovano. Stavite etikete na njih tako da znate šta je šta. Organizujte ih u skladu sa tim kako bi vaša deca imala lak pristup njima. Stvari kojima je potreban nadzor odraslih treba da budu smeštene negde gde deca ne mogu da dođu. Naprave za učenje kao što su tableti treba da se čuvaju bezbedno kako ih deca ne bi pokvarila. Oni su izuzetno korisni, posebno sada kada se većina domaćinstava prilagođava onlajn učenju.

Koristite prozirne kutije

Kada govorimo o organizovanju, možda biste želeli da razmislite o korišćenju jasnih okvira za organizovanje stvari. Na ovaj način, vaša deca mogu da vide šta je unutra, tako da ne samo nasumično otvaraju stvari i stvaraju nered. Takođe vam je od pomoći da izdaleka identifikujete sadržaj kutija.

Čist prostor za učenje pomoći će vašoj deci da poboljšaju sposobnosti učenja. Praćenje ovih metoda sigurno će pomoći da prostor za učenje vašeg deteta bude bolji i čistiji.

Izbegnite korišćenje štetnih hemikalija

Ne želite da koristite štetne hemikalije za čišćenje prostora za učenje vaše dece. Mogu biti izloženi tome ili će jednostavno udisanje uticati na njihovo zdravlje. Takođe postoji šansa da se dočepaju dok ga čistite i progutaju. Možete koristiti prirodne supstance za čišćenje poput sirćeta i sode bikarbone. Ako čistite deterdžentom ili proizvodima za čišćenje sa hemikalijama, držite ih van domašaja dece. Takođe morate da pazite na svoju decu ili da neko drugi pazi na njih dok čistite.

Kreirajte zabavu od čišćenja

Jedan od načina na koji možete da uključite svoju decu u čišćenje prostora za učenje je da ga učinite zabavnim. Možete se igrati „kuće“ sa svojom decom i reći im da čiste za sobom. Takođe možete da ih naterate da pokupe i organizuju određene predmete u kutiji kao takmičenje. Pustite svoj kreativni um na volju. To je takođe odličan način da provedete vreme sa svojom decom.

Zaključak

Čist prostor za učenje pomoći će vašoj deci da poboljšaju sposobnosti učenja. Praćenje ovih metoda sigurno će pomoći da prostor za učenje vašeg deteta bude bolji i čistiji.

Share
Pin
Tweet
Related
Top 4 predloga i zašto su igraonice danas super stvar

Dečije igraonice: mesta vedrih susreta i radosti

Dečije igraonice su mesta za druženje za decu, ali i roditelje, mame, tate, a evo kako pospešuju dečiji razvoj, sa 4 TOP predloga u Beogradu odnosno igraonice koje mi najviše volimo i gde smo slavili rođendane i lepe prilike (za sad).

Comments

What do you think?